Alla som gillar motorsport bör testa på den populära motorcykelsporten motocross. Förutom att vara oerhört kul att kolla på, är det även väldigt kul att själv köra. Dessutom är sporten en bra motionsform för de som inte vill delta i tävlingar.

339213-motocross

Kort om motocross

Många som är intresserade av motorer väljer att börja tävla i olika bilsporter. Men det finns faktiskt inte bara motorsporter som går ut på att man kör bilar. De som är mer intresserade av andra motorer, som sitter i motorcyklar, kan till exempel börja tävla i motocross. Motocross är som sagt en motorsport som körs med motorcykel på en kuperad sand-, jord- eller grusbana. En variant av sporten som är mer tv-mässig och publikvänlig är supercross, som oftast körs inomhus. Man kan lätt förväxla motocross med enduro. Men enduro körs i skogen bland stubbar, rötter och sten på en slinga som inte är preparerad. Crossbanan är däremot väl iordninggjord innan en tävling går av stapeln på den.

Bra motionsform också

Även om motocross är en spännande sport och är populär som tävlingsform, är det många som väljer att köra motocross som en motionsform. Motocross är faktiskt ett bra sätt att motionera hela kroppen på men det finns dock en risk att man skadar sig.

”Enda nackdelen är att man kan slå sig. Annars går det inte att ha så mycket roligare. Och man lär sig hela livet för det är en svår sport att utöva.” Läs mer.

Många skulle nog hävda att en annan nackdel med sporten är att den är väldigt dyr, men de som är aktiva säger att slantarna är väl spenderade.